MijnTestamentadvies; ook voor uw kinderen

U vraagt mij steeds vaker om ook uw kinderen uit te leggen wat u regelt in uw nieuwe testamenten en waarom u dat doet. Ik ben daar een groot voorstander van. Het is niet alleen heel mooi en goed dat u hierover praat met uw kinderen, maar u kunt er bovendien een heleboel gedoe en erger nog – ruzie – mee voorkomen wanneer uw nalatenschap wordt afgewikkeld.

Het is namelijk erg belangrijk om voor duidelijkheid bij uw naasten te zorgen. Laat ze niet achter in een situatie waarin zij moeten raden naar wat u bedoeld zou kunnen hebben. Want onwetendheid kan zo maar tot onbegrip leiden en dat kan weer uitmonden in ruzie bij de afwikkeling van uw nalatenschap. Maak uw testament daarom duidelijk, persoonlijk en uniek.

Wanneer ik voor u een Testamentadvies uitwerk houd ik altijd rekening met de familie dynamiek. Want wist u dat uw kinderen aan de verdelingstafel weer automatisch en onbewust dezelfde positie innemen die zij vroeger hadden in het gezin? Wanneer er nog oud zeer is dan komt dit altijd weer boven tafel. U begrijpt dat wanneer er gedeeld moet worden en deze emoties spelen, dit kan uitmonden in een strijd.

Wij hebben ons verdiept in die familie dynamiek die ontstaat na een overlijden in een heel emotionele periode, waarin ook nog eens een nalatenschap, vaak onder tijdsdruk, verdeeld moet worden. Zowel uit persoonlijke- als uit werkervaring met het begeleiden van families bij zo’n verdeling, weten wij dat goede begeleiding, begrip en uitleg al heel veel goeds kunnen doen en het verschil kan maken tussen het goed kunnen afsluiten of elkaar nooit meer zien.

Handleiding bij uw testament

Een testament is en moet juridisch gezien duidelijk zijn, maar dat wil niet zeggen dat uw nabestaanden dan ook begrijpen wat er in staat; een testament is nu niet echt makkelijke leesstof. Met MijnTestamentadvies ontvangt u een handleiding bij uw testament, helemaal toegespitst op uw situatie, zodat uw nabestaanden precies weten hoe de vererving van uw vermogen praktisch en financieel uitwerkt.

Leidraad na overlijden

Daarnaast schrijf ik ook een leidraad voor na het overlijden zodat uw nabestaanden precies weten hoe zij uw nalatenschap moeten afwikkelen en de aangifte erfbelasting kunnen (laten) invullen. De besparing op de erfbelasting die is voorgerekend, wordt dan ook daadwerkelijk gerealiseerd! Verandert er iets in de wetgeving met betrekking tot uw testament, dan attendeer ik u daarop. Zo blijft uw testament up to date!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven