MijnTestamentadvies voor ondernemers, een uniek advies

Voor ondernemers is het op twee fronten belangrijk om een goed testament te maken. Zij laten immers niet alleen hun naasten, maar ook hun bedrijf en eventuele mede vennoot achter. Het proces van het nadenken over en opstellen van een testament is tegelijk nadenken over de toekomstige bedrijfsoverdracht bij leven. Dat is de werkwijze van SuccessieInBedrijf.

Zaken als een Vof akte of statuten van de B.V. spelen een grote rol bij de bedrijfsoverdracht. Alles moet goed op elkaar zijn afgestemd, op zowel financieel, fiscaal, juridisch en testamentair gebied. Niet iedere adviseur heeft al deze kennis in huis en kan al deze vakgebieden voor u overzien en u dus compleet adviseren. Ook hier is Estate Planning onontbeerlijk. Net als kennis van het agrarisch recht wanneer het om uw boerenbedrijf gaat. SuccessieInBedrijf is hierop geheel ingericht, dus ook wanneer u ondernemer bent kan ik u geheel van dienst zijn.

SuccessieinBedrijf is opgericht vanuit de overtuiging dat voor een (agrarische) bedrijfsoverdracht of beƫindiging meer nodig is dan alleen het opstellen van een financieel rapport en een gesprek om dit rapport toe te lichten.De begeleiding moet op zowel emotioneel als financieel/juridisch gebied plaatsvinden en deze begeleiding moet constant zijn en gelijk op gaan. Het een kan niet los gezien en gedaan worden van het ander.

Want als de emotionele begeleiding achterwege blijft en er alleen het financieel rapport is, dan komt de ondernemer niet in beweging. En ook niet als er alleen emotionele begeleiding is maar geen financieel rapport. De bewustwording zal daardoor niet tot volledige bloei kunnen komen. Ook de in het gezin ontstane patronen spelen hierbij een rol. Door met de ondernemer en zijn of haar gezin in gesprek te gaan kunnen deze patronen worden herkend en erkend en ontstaat er een andere manier van communiceren dan welke men gewend was. Er kan geen verandering of beweging ontstaan wanneer men op de oude voet doorgaat.

Met als gevolg dat de bedrijfsoverdracht niet wordt besproken vooruit geschoven wordt en we de reden daarvan buiten onszelf zoeken. Dat is een dood spoor dat geen voldoening geeft en het effect van niets doen alleen maar versterkt. Doordat men zich hiervan bewust wordt, begint er beweging te komen.Die beweging geeft hoop en moed en het zelfvertrouwen groeit. Door tegelijkertijd het financiƫle plaatje in kaart te brengen en de mogelijkheden en onmogelijkheden duidelijk te maken, verliest men ook de realiteit niet uit het oog en is er geen enkele belemmering meer om aan de slag te gaan.

Daarna “loopt” het proces en kunnen er ook beslissingen worden genomen met als resultaat dat ingeval de bedrijfsoverdracht door overlijden zal plaatsvinden, er testamenten en levenstestamenten worden opgesteld, welke helemaal zijn afgestemd op de gewenste situatie. Zo is de bedrijfsoverdracht bij leven en na overlijden verzekerd!

Werken met Gevoel

De Uil
Latijnse naam: Strigiformes

De uil staat symbool voor onze manier van werken:

“Hij ziet en hoort vooral dat wat bij anderen speelt maar niet wordt uitgesproken en denkt na. Hij is wijs en vasthoudend. Hij houdt overzicht en gebruikt zijn analytisch en observerend vermogen om te ordenen.”

Scroll naar boven