Regeren is vooruitzien

Adviseren over een testament is maatwerk; het komt heel precies. Want wat voor u nu duidelijk is, is dat niet zonder meer voor degenen die u achterlaat. Bovendien bent u natuurlijk niet precies op de hoogte van de wet en regels. Wat kan er wel en wat niet?

Maar het gaat naar mijn mening nog veel verder. Op mijn visitekaartje staat “werken met gevoel”; als testament adviseur moet je ook een beetje psycholoog zijn. Want bij de verdeling van een nalatenschap komen er bewust maar vooral ook onbewust emoties naar boven die een soepele en harmonieuze verdeling danig in de weg kunnen staan. Het gevolg kan zijn dat er ruzie ontstaat en een dergelijke ruzie, ontstaan bij – of zelfs door – zo’n verdeling, die blijft de mensen bij. U vertelt mij daarover en dan zie ik weer die pijn en dat verdriet bij u naar boven komen, alsof het gisteren is gebeurd. Deze herinneringen zijn en blijven zo pijnlijk omdat de dood onherroepelijk is, we kunnen het niet meer navragen, rechtzetten of terugdraaien. Wat gebeurd is, is gebeurd.

En in een periode van intens verdriet om het verlies komt een dergelijk strijd dubbel zo hard aan, het wordt in de hersenen gegrift. U zegt tegen mij: ” zó wil ik het niet”. Maar hoe bereikt u dat? Met enkel een juridisch document, wat uw testament is, bereikt u in ieder geval de door u zo gewenste duidelijkheid bij de afwikkeling van uw nalatenschap niet. Met MijnTestamentadvies werk ik de situatie uit wat er gebeurt na uw overlijden; zowel praktisch als cijfermatig. Na een gedegen inventarisatie van uw familie – en vermogenssituatie laat ik u in een overzichtelijk en begrijpelijk advies zien wat er gebeurt na uw overlijden. Een klant gaf het heel mooi weer: “de weg naar het advies moet je helemaal doorlopen, pas dan kun je eventuele obstakels die je onderweg tegenkomt ontdekken en oplossen”. En zo is het!

Want regeren is vooruitzien.

Dat resulteert er soms al in dat ik u begeleidt bij de gesprekken met bijvoorbeeld uw kinderen hierover. Of dat u zaken extra duidelijk en in warme woorden vastlegt. Daarnaast ontvangt u van mij een naslagwerk en een leidraad voor na uw overlijden, voor uw nabestaanden, omdat u gedoe achteraf wilt voorkomen. Want zeg nu zelf, u laat toch veel meer na dan alleen maar geld?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven