Bij ons is een testamentadvies nooit alleen maar een testamentadvies!

Denkt u er wel eens aan om een testament te maken, maar wordt u tegengehouden door allerlei negatieve gedachten die een testament oproept? Bijvoorbeeld uw eigen sterfelijkheid, of taaie, juridische en dus haast onbegrijpelijke teksten. Niet echt onderwerpen waarvoor u direct in actie komt en een afspraak met de notaris maakt. Dat doet u uiteindelijk meestal omdat het moet; u bent er door een adviseur op gewezen, of u bent met een overlijden in uw omgeving geconfronteerd. En vaak is de insteek dan cijfermatig en juridisch en wordt uw testament een standaard akte met standaard clausules.

Maar als wij u nu vertellen dat een testament maken ook anders kan? Dat het een moment kan zijn waarop u stil staat bij uw leven, bij wat er van uw plannen en idealen terecht is gekomen? En hoe u tegen bepaalde zaken aankijkt? En welke persoonlijke boodschap u uw nabestaanden wilt meegeven? U laat tenslotte toch niet alleen maar geld en goederen na?

Dát is onze insteek. U laat op deze manier niet alleen uw persoonlijke boodschap na, maar zorgt ook voor duidelijkheid bij uw nabestaanden. Het gissen naar “hij/zij zou het zo gewild hebben” is dan niet meer nodig. U voorkomt hiermee onenigheid en daardoor extra verdriet bij de afwikkeling van uw nalatenschap.

Is het niet mooi om op deze manier over uw testament na te denken? En die zaken die dan bij u opkomen eventueel ook al bij leven te kunnen oppakken, regelen of herstellen? Wij helpen en begeleiden u daarbij.

U geeft uw vermogen op een zorgvuldige en bijzondere manier door aan uw familie, uw partner, uw kinderen, kleinkinderen, neven en/of nichten, of anderen. Dat ook zij hun vermogen weer op zo’n manier doorgeven zou natuurlijk heel mooi zijn. Familieplanning zorgt er niet alleen voor dat de vererving van het familievermogen zorgvuldig en bijzonder verloopt, maar ook dat dit financieel, juridisch en fiscaal zo optimaal mogelijk gebeurt en op elkaar aansluit. Bij het opstellen van uw testament nemen wij ook de situatie van uw toekomstige erfgenamen mee; de besparing die u realiseert moet natuurlijk niet een extra belasting worden voor uw erfgenamen.

Dát is ons concept van verbanden leggen én van combineren. U heeft een persoonlijk testament waarmee uw nabestaanden uw nalatenschap op een goede en harmonieuze manier kunnen afwikkelen. Waaraan zij steun hebben en troost uit kunnen putten.

Bent u ondernemer? Dan betrekken wij uiteraard ook uw bedrijf erbij en leggen uw (bedrijfs)visie en doel ook vast in uw testament. U heeft een vangnet voor overlijden dat de continuïteit waarborgt én een format voor een toekomstige bedrijfsoverdracht.

Dat is onze visie en dat is onze werkwijze; Successie in Bedrijf = Successie in Familie = werken met gevoel..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven