Gun uw naasten een verdeling waaraan zij met liefde, eerbied en respect kunnen terugdenken.

Zorg voor duidelijkheid bij uw nabestaanden. Laat ze niet achter in een situatie waarin zij moeten raden naar wat u bedoeld zou kunnen hebben. U voorkomt hiermee onbegrip of zelfs ruzie en daardoor extra verdriet bij de afwikkeling van uw nalatenschap. Maak uw testament duidelijk, persoonlijk en uniek.

Wanneer ik voor u een testamentadvies opstel houd ik altijd rekening met de familie dynamiek.

Zijn er bij de verdeling meerdere kinderen betrokken en/of ook andere familieleden? Zij nemen dan aan de verdelingstafel automatisch weer dezelfde positie in als zij hadden in het gezin en/of in de familie. En wanneer er nog oud zeer is komt dit, bewust of onbewust weer boven tafel. U begrijpt dat wanneer er gedeeld moet worden en deze emoties spelen, dit niet zelden uitmondt in een strijd.

Ook kunnen er tussen de erfgenamen wrijvingen ontstaan doordat er bijvoorbeeld niet duidelijk genoeg gecommuniceerd wordt. Er wordt hen bijvoorbeeld niet duidelijk uitgelegd wat er in het testament staat en soms is het testament gewoon ook niet duidelijk op dat gebied.

“Zo zou hij of zij het nooit hebben bedoeld” wordt er dan gezegd en dan komt er zeker geen gezamenlijke oplossing.

Mijn man Roland en ik hebben ons verdiept in de familie dynamieken die er kunnen ontstaan na een overlijden in een heel emotionele periode, waarin ook nog eens een nalatenschap verdeeld moet worden.

Uit persoonlijke- en werkervaring met het begeleiden van families bij zo’n verdeling weten wij dat goede communicatie, begrip en uitleg al heel veel goeds kunnen doen en het verschil kan maken tussen het goed kunnen afsluiten of elkaar nooit meer zien.

Bovendien houd ik met MijnTestamentadvies altijd rekening met de gevolgen van een overlijden op de familiesituatie en zal er ook op anticiperen; maak uw testament duidelijk, dus persoonlijk en uniek, zodat uw erfgenamen er troost uit putten in plaats van onnodig extra verdriet.